Are rost abilitarea cu drept de conducător de doctorat în Republica Moldova?

Nu are rost dacă:

– se aprobă abilitarea persoanelor care de fapt nu efectuează activităţi ştiinţifice, de ex., au doar două publicaţii ştiinţifice în ultimii 5 ani;

– nu sunt respectate cerinţele regulamentare de abilitare (de altfel foarte uşor de îndeplinit) pentru anumite persoane sau pentru persoane din anumite instituţii;

– există paralel şi procedura de abilitare cu drept de conducător de doctorat şi cea de conferire a gradului de doctor habilitat (în alte ţări unde acest grad se conferă aceasta semnifică şi dreptul de conducere a doctoratului).

Are rost dacă se aprobă criterii care asigură selectarea cercetătorilor care fac cu adevărat ştiinţă şi îi pot îndruma pe discipoli să facă ştiinţă modernă. Şi, cel mai important, dacă aceste criterii se respectă în procesul de abilitare cu drept de conducător de doctorat.

Părerea mea.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s




Declaraţia Universală a Drepturilor Omului (art.19):

Oricine are dreptul la opinie şi la exprimare deschisă. Acest drept include libertatea de a promova o opinie fără niciun fel de îngrădire şi de a căuta, a primi şi a comunica informaţii şi idei prin orice mijloace şi fără niciun fel de constrângere.

Introduceti adresa Dvs. de email pentru a primi notificari despre noile postari

Categorii


%d blogeri au apreciat: