Temerile mele s-au adeverit. După ce a publicat primul său articol, câinele meu Tarzan nu s-a mulțumit cu acesta. A vrut să fie imortalizat sub numele său nativ – DULĂUL Tarzan. De data aceasta a publicat într-o revistă – „Актуальные научные исследования в современном мире”, nr. 1(81), partea 4-a din 2022. Procedura de publicare a fost la fel de simplă ca și în primul caz: au fost urmați pașii și cerințele indicate pe site-ul conferinței / revistei și la scurt timp a venit acceptarea articolului, iar peste o săptămână – și ediția care conținea articolul câinelui meu.
Câinele meu este foarte mândru că editorii revistei (comitetul „IScience”) i s-au adresat cu sintagma „stimate coleg”, i-au mulțumit pentru „încredere și colaborare” și l-au invitat să-și mai publice la ei studiile sale.
A doua caracteristică a succesului (după cum consideră Tarzan) este faptul că în Colegiul de redacție a acestei reviste sunt doctori în științe și profesori universitari din Republica Moldova. Iată cum apar ei în numărul publicat al revistei:
- „Исак О.В., д-р социол. наук (Молдова)
- Тамулет В.Н. д-р ист. наук (Молдова)
- Брынза С.М. д-р юрид. наук, профессор (Молдова)
- Тихон А.С. д-р мед. наук, доцент (Молдова)
- Горащенко А.Ю. д-р пед. наук, доцент (Молдова)
- Стати В.А. канд. юрид. наук, доцент (Молдова)”.
A treia caracteristică a succesului constă în faptul că articolul a fost acceptat în urma procesului de recenzare (așa scrie în revistă 🙂 ). Ei și ce dacă în articol li se spune editorilor că sunt afaceriști pe care nu îi interesează decât veniturile, că textul articolului îl repetă în mare parte pe cel precedent al câinelui meu și că referințele bibliografice trimit mesaje clare contra unor astfel de publicații? În ce lege e scris că asta nu se poate? 🙂
Totuși, cât este de bine că s-au dezvoltat tehnologiile informaționale. Așa pot fi asigurate mai ușor drepturile și libertățile fundamentale constituționale ale cercetătorilor, libertatea autorului în elaborarea cercetărilor, libertatea de exprimare, libertatea creației, libertatea academică a personalului ştiinţifico-didactic şi ştiinţific, se încurajează cooperările internaționale în domeniul științific (sub forma participărilor la evenimentele științifice de peste hotare, publicarea materialelor științifice în reviste de peste hotare și colaborarea cu cercetători științifici de valoare de peste hotare), extinderea colaborării cu parteneri din străinătate în domeniile cercetării și inovării și se creează condiţii de integrare în comunitatea tehnico-ştiinţifică internaţională.
Al doilea articol științific a lui Tarzan poate fi accesat AICI.
Notă: acesta este un pamflet, la fel de mult cât a fost și articolul referitor la prima publicație a lui Tarzan 🙂
P.S. Sper să nu se supere pisica mea Oreo, peștișorii, pisicile și alte animale ale prietenilor mei care își doreau să fie și ei autori ai acestui articol. Cererile de coautorat au venit, însă, după ce a fost trimis manuscrisul spre publicare. Poate pe viitor…
2 Răspunsuri to “Încă un succes: câinele meu a publicat un articol sub numele său nativ – DULĂUL Tarzan”