A fost publicat Raportul informativ pentru evaluarea sistemului de cercetare şi inovare a Republicii Moldova


psf-moldovanpr-bgdcoverObservatorul de cercetare şi inovare (RIO)
a Uniunii Europene a publicat pe pagina sa oficială Raportul informativ pentru evaluarea inter pares a sistemului de cercetare şi inovare a Republicii Moldova (Background report – Peer Review of The Moldovan Research and Innovation System). Raportul elaborat de mine în colaborare cu colegul din Austria Manfred Spiesberger în cadrul  Facilităţii de Susținere de Politici Horizon 2020 sintetizează, în baza datelor, situaţia din domeniul ştiinţei, tehnologiei şi inovării din Republica Moldova.

Acest raport a fost ulterior transmis unui panel de experți independenți la nivel înalt (Polonia, Grecia, Austria, România și Olanda) și înalți oficiali din partea guvernelor UE (Austria, Estonia) şi a servit drept punct de plecare pentru aceştia în evaluarea inter pares a sistemului de cercetare şi inovare a Republicii Moldova, care a avut loc în perioada noiembrie 2015 – aprilie 2016.

Rezultatele evaluării de către experţi s-au materializat într-un Raport (în engleză) care prezintă mesaje cu privire la politicile cheie și recomandări operaționale privind susținerea modernizării sistemului de cercetare și inovare din țară. În limba română mai multe informaţii despre utilizarea acestui instrument de analiză se conţin într-un Comunicat de presă al Serviciului Acţiuni externe a Uniunii Europene.

Publicitate

0 Răspunsuri to “A fost publicat Raportul informativ pentru evaluarea sistemului de cercetare şi inovare a Republicii Moldova”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
Declaraţia Universală a Drepturilor Omului (art.19):

Oricine are dreptul la opinie şi la exprimare deschisă. Acest drept include libertatea de a promova o opinie fără niciun fel de îngrădire şi de a căuta, a primi şi a comunica informaţii şi idei prin orice mijloace şi fără niciun fel de constrângere.

Introduceti adresa Dvs. de email pentru a primi notificari despre noile postari

Categorii


%d blogeri au apreciat: