Comisia Europeană a publicat Raportul pentru Republica Moldova în domeniul ştiinţei

CE-raport1Comisia Europeană (CE) a publicat recent Raportul de ţară ERAWATCH 2013 pentru Republica Moldova (autor – G.Cuciureanu). Publicaţia face parte din seria rapoartelor analitice elaborate sub egida CE, care cuprinde ţările membre şi ţările asociate ale Uniunii Europene (UE). Studiile analizează şi evaluează într-un mod structurat evoluţia politicii naţionale în domeniul cercetării şi inovării din perspectiva  strategiei şi obiectivelor UE, cu un accent special pe performanţele sistemului naţional de cercetare şi inovare, pe mixul mai larg de politici şi pe modul de guvernare a sistemului.

Ediţia din anul 2013 a rapoartelor de ţară evidenţiază evoluţia politicilor şi sistemelor C&I naţionale pe parcursul a 12 luni începând cu sfârşitul anului 2012 şi evaluează, în cadrul unor secţiuni speciale:

  • progresul naţional în abordarea provocărilor sistemului de cercetare şi inovare;
  • progresul naţional în realizarea celor 5 priorităţi ale Spaţiului European de Cercetare;
  • progresul naţional în atingerea obiectivelor Uniunii Inovării;
  • starea şi caracteristicile relevante ale Strategiilor de Cercetare şi Inovare de Specializare Inteligentă (RIS3) la nivel regional şi/sau regional;

Partea de bază a raportulului conţine recomandări specifice pentru ţară în domeniul cercetării şi inovării, iar anexele detaliate în formă tabelară oferă acces, într-un mod concis şi sintetic, la informaţia privind cercetare şi inovarea din Republica Moldova.

Publicaţia poate fi descărcată gratuit de pe portalurile ERAWATCH sau EUBookshop.

Publicitate

0 Răspunsuri to “Comisia Europeană a publicat Raportul pentru Republica Moldova în domeniul ştiinţei”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
Declaraţia Universală a Drepturilor Omului (art.19):

Oricine are dreptul la opinie şi la exprimare deschisă. Acest drept include libertatea de a promova o opinie fără niciun fel de îngrădire şi de a căuta, a primi şi a comunica informaţii şi idei prin orice mijloace şi fără niciun fel de constrângere.

Introduceti adresa Dvs. de email pentru a primi notificari despre noile postari

Categorii


%d blogeri au apreciat: